SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

seo
Seo nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşıyoruz, bu nedenle bloğumuzda bu konuya değinmek istiyoruz. Seo, en basit tanımıyla İngilizce Arama Motoru Optimizasyonu anlamındaki Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. Biraz daha detaya inersek:

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?


Seo, bir web sitesinin, arama motorlarından aldığı trafiği arttırmak için site içi ve site dışı işlemlerden oluşan bir disiplinler bütünüdür. SEO uygulayan firmalar, yüksek derecede uzmanca odaklananlar dan daha geniş ve genel bir uygulama yapanlara kadar değişiklik göstermektedir. Bir web sitesini arama motorları için optimize etmek için çok sayıda farklı değişkeni kontrol etmek ve uygulamak gerekir ki bu nedenle pek çok seo uzmanı (veya seo uzmanı olduğunu zannedenler) kendilerini SEO optimizasyonunun 2. bölümde yani geniş uygulayıcılar bölümünde nitelerler.

Web sitemiz ve kitabımız, trafik oluşturacak seo tekniklerinden arama motoru dostu bir site yapmaya, link inşasından pazarlama tekniklerine kadar seo hakkında her konuda sizi aydınlatmak için hazırlanmıştır. Kafanız karıştıysa endişelenmeyin, yalnız değilsiniz.

Şirketler, Organizasyonlar, Web siteleri Neden SEO ya İhtiyaç Duyarlar?

En yüksek trafik sağlayan arama motorları Google, Yahoo ve Bing dir. Eğer internet siteniz arama motorlarında  bulunmuyorsa veya site içeriğiniz arama motorlarının veri tabanlarına eklenemiyorsa,  arama-internet kullanıcısı denkleminin sunduğu trafiğin inanılmaz fırsatlarını kaçırıyorsunuz demektir. Web siteniz ister içerik, ister ürün, hizmet veya bilgi sunsun, bütün internet kullanıcılarına ulaşabilmek için en öncelikli ve başarılı kaynak tartışmasız arama motorlarıdır. Lütfen Arama Motoru paylaşım pastasına bir göz atınız:

Arama sorgularında, bire bir web sitenizde sunduğunuz içerik ile eşleşen anahtar kelimelerin aranması, sizin için olağanüstü değer taşımaktadır. Bütün internet gurularının üzerinde tartışmasız uzlaştığı bir şey varsa, o da arama motoru trafiğinin bir organizasyonun  başarısında (veya başarısızlığında) doğrudan pay sahibi olduğudur. Bir web sitesine gönderilen hedeflenmiş ve odaklı ziyaretçiler, size başka hiç bir alanda olmadığı kadar etkili bir şekilde tanıtım ve gelir olarak geri dönerler. SEO ya yapılan yatırım, zaman ve finans kavramları sayesinde inanılmaz bir ROI(geri dönüşüm) oranına sahiptir.

Neden Arama Motorları, SEO Yardımı Olmadan Sitemi Görmüyor?

Arama motorları, interneti daha derin tarayabilmek ve internet kullanıcılarına daha aradıkları anahtar kelimeler ile daha ilintili sonuçlar sunabilmek için, kendi teknolojilerini sürekli olarak geliştirirler. Bununla birlikte, arama motorlarının işleyişinin de bir limiti vardır ve sürekli olacaktır. Doğru uygulamalar binlerce ziyaretçi ve dikkat çekmenizi sağlarken, yanlış uygulamalar görünürlüğün minimuma indiği arama sonuçlarının arka sayfalara düşmenize neden olurlar. Günümüz internetinde rekabet oranı hızla yükselmektedir, bu nedenle seo çalışması yapılmadan arama motorlarından hedeflenmiş ziyaretçi çekebilmek neredeyse hayal haline gelmiştir.

Ürün Sitessine Git

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder