Propolis

propolisPropolis Nedir?


Propolis, temizleyici, kapatıcı, koruyucu ve en güçlü antibiyotik madde anlamına gelmektedir. Bu madde yapışkan, reçine gibi, 15 ºC de sert ve kırılgan ve 30 ºC de bükülebilir ve yumuşak bir haldedir. Bu maddeyi arılar birçok değişik bitki ve ağaçlardan toplayarak kovanlarına getirirler. Arılar Propolis maddesini, dış etkenlerden, mikroorganizmalardan ve diğer zararlardan korumak için kovanın üzerini kaplarlar.

Arılar Propolis maddesini değişik bitki ve ağaçların gövde ve yapraklardan toplayıp, biriktirilen reçine gibi bir madde olan Propolis genellikle kozalaklı ağaçlar olan kayın, karaağaç'tan toplarlar. Propolis'i biriktirirken farklı türdeki arılar biriktirme açısından farklılık gösterebilir. Bazı tür arılar yaşadıkları doğal koşullar ve çevre yüzünden az bazı arılar ise fazla propolis biriktirebilir. Örneğin; tropik bölgelerde yaşayan arılar hiç propolis biriktiremiyorlar.

Arılar propolis maddesini, kovanı korumak ve peteklerin ağız kısmını kapatmak için yani başka canlıların girmesini (böcek yada mikroorganizma gibi) engellemek, kovanın iç kısmındaki duvarları düzgün bir hâle getirmek için kullanılır. Kovanın içerisine giren canlı öldükten sonra mumyalamak için propolis maddesini kullanır ve kovanı korumaya almış olurlar. Propolis maddesi kovanda oluşan ve üreyen mantar veya bakterilere karşı antibiyotik etki göstererek kovana zarar vermesini önler ve kovandaki yaşamın sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar.

Propolis; 2 yaşından itibaren herkesin alması kişinin bağışıklığını güçlendirerek sağlıklı bir şekilde büyümeyi sağlar. Yani hasta olduğumuz zamanlarda değil normal zamanlarda da kullanarak hastalıklardan korunabiliriz. Bu mucizevi ürünü her gün düzenli olarak kullanarak veya yiyeceklerin arasında yer almasında çok büyük fayda var. Propolis kullanmak vücudumuzu daha dinç, güçlü ve enerjik yapar ve bütün gün hiç yorulmadan bütün işlerinizi rahatlıkla yapabilmenizi sağlar. Tanıdığınız, tanımadığınız birçok başarılı insanın hayatındaki en önemli sırrı düzenli olarak kullandıkları propolistir. Bu başarılı kişilerin içinde başta devlet başkanları, birçok bilim adamları, ünlü simalar ve akademisyenler bulunmaktadır.


Etkileri ve Faydaları


"Bitki Doğal İlaç" olduğu kabul edilen propolis damla birçok gelişmiş ülkede kullanılmakta Japonya, Amerika ve Almanya  gibi ülkelerde yıllık ortalama olarak 300 ila 500 ton propolis ithalat etmektedirler.

Propolis damlasının başlıca faydaları:

  • Propolis kişiye gündelik olarak gerekli olan enerjiyi sağlayarak işine daha iyi odaklanmayı daha iyi başarı elde etmesini hemde yorgunluk ve uykusuzluk gibi sorunlarınızı azaltmada yardımcı olmaktadır. Ayrıca antibakteriyel özelliği olduğu için vücudun zinde ve güçlü hissetmesini sağlar.
  • Vücudun sinir sistemine katılarak oradan da vücudu tetikleyerek herhangi bir rahatsızlığınızın iyileşmesini yardımcı olarak hızlandırır ve daha rahat bir şekilde rahatsızlığı geçirmenizi sağlar.
  • Kalp ve damar yollarındaki tıkanma veya hastalıklarında damarlarını açmayı ve önlemeyi sağlayarak yaşam kalitenizinde giderek artmasını sağlar ve günümüzde bu hastalık için en çok kullanılan bitkisel takviye olmuştur.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklardan korur. Bu sayede grip gibi hastalıklar yüzünden işinizi aksatmaz yada okulunuzdaki derslerden kalmamanızı sağlar.
  • Penisilin gibi güçlü antibiyotiklerden bile güçlü olan propolis iltihap veya bakteriyel rahatsızlıklarda sizi en üst düzeyde doğal koruma sağlamaktadır.
  • Kan şekerini düzenlemeye günlük şeker ihtiyacınızdan daha fazlasını alsanız bile, insülin yada glukagon hormonları gibi görev görerek düşmesi yada artması durumunda dengelemeye yardımcı olur.
  • Propolis maddesi diyabetliler için bir numaralı çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle propolis insülin etkisi yaptığı için diyabetlilerde insülin kullanımının azaltılabileceği veya propolisin şeker düşürücü etkisi sayesinde ilaç kullanımının azaltılabileceği yapılan araştırmalarda görülmüştür.
  • Bunun yanında genetik olarak diyabet aileden geçmiş ise de diyabete yakalanma oranını büyük oranda düşürmekte, diyabetten korunmaları propolis ile mümkün olmaktadır. Çünkü kandaki şeker oranını doğal içeriği sayesinde dengeleyen propolis düzenli kullanıldığında şeker hastalığının önüne geçmenizi sağlamaktadır.

Ürün Sitesine Git

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder